Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Сграда в Свищов е санирана по проект "Обновен дом"

Приключиха строително-ремонтните дейности на жилищния блок в Свищов на ул. "Черни връх" 24, който бе саниран по проект "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради".
Проектът се реализира от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Програмата за развитие на ООН (ПРООН) и дава възможност на гражданите да направят пълно саниране на жилищата си с помощта на държавата и Общината.
Проектният фонд осигурява средства за 20% от стойността на строително-ремонтните дейности за обновяване на отделните жилища и 100% от стойността на строително-ремонтните дейности за обновяване на общите части от сградата, а Общината се ангажира с облагородяване на пространството около жилищата, включени в проекта.
Реализацията на проекта в Свищов започна през 2008 година. Жилищният блок на ул. "Черни връх" 24 бе одобрен за саниране по проекта, след като собствениците и Община Свищов кандидатстваха за участие в изпълнението на Втората фаза от проект "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради".
За повишаване на енергийната ефективност на сградата бе поставена допълнителна топлоизолация на покривите и ограждащите стени и бе подменена дограмата на апартаментите, междуетажните пространства и входната врата. Хидроизолацията на покривите бе сменена с цел предотвратяване на течове. В общите части бяха ревизирани и сменени амортизирани части на инсталациите. Видът и сигурността на общите помещения също бяха подобрени - боядисани са стените на стълбищната клетка, ремонтирани са входната врата, входната козирка и стъпалата.
Предстои със средства на Община Свищов да се благоустрои и прилежащото пространство около сградата.
Санираният жилищен блок в Свищов по проект "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" ще получи енергиен паспорт и ще има възможност за енергийно сертифициране.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания