Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Станислав Благов: Подали сме проекти по всички ОП

"Имаше изключителен субективизъм по отношение на разпределяне на средствата между общините.", заяви кметът на Община Свищов Станислав Благов в интервю за радио "Фокус" – Велико Търново, отговаряйки на въпроса трябва ли да се прави ревизия на средствата, предоставени на общините от предишното правителство.
"За парите, които бяха предоставени от европейските програми, беше казано, че са разпределяни обективно. Аз си позволих на най-високия форум, който може да бъде организиран – Общото събрание на общините в Република България, в присъствието на тогавашния премиер Сергей Станишев и вицепремиера Меглена Плугчиева, да задам един основен въпрос: "На какво основание се предоставят средства и се одобряват проекти?". Община Свищов има претенции, че проектите й са качествени, обществено значими и ако се реализират, биха били и обществено ефективни. Хората чакат отговори на въпросите си от нас. Не би следвало да се търси друга комуникация с централната власт, освен обективните критерии, които трябва да бъдат ясно и прозрачно предоставени.", коментира още Благов.
В интервюто той информира, че към момента Община Свищов реализира проекти по "Красива България" и Социалноинвестиционния фонд към МТСП, както и по собствена инвестиционна програма в рамките на бюджета на Общината.
"Подали сме проекти по всички оперативни програми. Убеден съм, че те са качествени. Очакваме да бъдат финансирани. Аз винаги съм смятал, че местното самоуправление трябва да се явява своеобразен коректив. Илюзия е да се смята, че можем да бъдем едно с централната власт. В рамките на тези десет години, откакто съм кмет, само две години сме имали възможност за някакъв механизъм на работа с централната власт. През другото време всичко сме постигали с голяма амбиция и качествен екип. На това ще разчитаме и в бъдеще. Ние ще продължаваме да работим по този начин и се надявам новото правителство и премиерът Бойко Борисов да бъдат достатъчно отговорени, както демонстрираха досега. Този огромен вот, който Борисов получи на изборите за Народно събрание, е свързан с отговорности и аз съм убеден, че новото правителство ще направи всичко, за да промени нещата в България.", заявява още кметът на Община Свищов Станислав Благов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания