Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Валентин Михов благодари на Община Свищов

Председателят на футболната лига Валентин Михов даде пресконференция в пресклуб "България" по повод провеждането на Шестия международен футболен турнир за юноши "Юлиян Манзаров", който се организира от 15 до 20 август в Етрополе и Правец.
Михов сподели, че всичко около турнира е уредено и благодари на Община Свищов, както и на останалите хора, спомогнали за организацията на този футболен празник.
"Мога само да благодаря на тези големи българи, заяви Михов. Много хора имат пари, но малко от тях имат сърца да помагат безвъзмездно. В тяхно лице обаче се намериха хора, които да помогнат всяка година да се състои този турнир. Община Свищов също помогна да се случи това."
Патрон на турнира е Христо Стоичков. На него се дължи и присъствието на отбор като Барселона в този турнир.
"Не искам да говоря с цифри,продължи Михов. Докато всеки се оправдава с кризата, се вижда, че има хора, които милеят за неща, които искаме да забравим. Галя Топалова също помага за организацията на този турнир. Мисля, че не става въпрос за реклама. Колкото повече приятели помагат, толкова по-добре. Ще има чуждестранни гости. Също така съм поканил и г-н Бойко Борисов".
След края на турнира, ще бъде организирана и среща, на която ще се дискутира бъдещето на ДЮШ с министъра на спорта Свилен Нейков, с президента Георги Първанов. Има определени средства от ЕС, които са определени за дейности като тази и на тази среща ще бъдат обсъдени действията за в бъдеще.
"Този турнир ще ни радва занапред, сигурен съм, пожелавам успех на всички.", заяви още президентът на БПФЛ Валентин Михов
Както се знае, победителят в тазгодишното издание на юношеския турнир "Юлиян Манзаров" ще бъде награден от президента на английската Висша лига и на Европейската професионална футболна лига (ЕПФЛ) Сър Дейвид Ричардс. Официалният гост потвърди присъствието си с писмо до президента на БПФЛ Валентин Михов, по чиято покана ще гостува в България.
В шестия турнир участие ще вземат отборите на Барселона, Стяуа (Румъния), Пелистер (Македония), ЦСКА, Славия, Левски, Литекс и обединеният отбор на футболна академия "Христо Стоичков" - гр. Етрополе и "Академик" (Свищов).
Турнирът "Юлиян Манзаров", който е сред най-силните в Европа в тази възрастова група, се организира съвместно от Български футболен съюз, БПФЛ и фондация "Ангели от Лим", с подкрепата на Община Свищов. Състезанието се провежда в памет на футболиста на "Академик" (Свищов) Юлиян Манзаров, загинал трагично при катастрофата в река Лим на 4 април 2004 год., заедно с още 11 свищовски деца.
Gong.bg

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания