Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов и Кременчуг възстановяват отношенията си

Делегация от украинския град Кременчуг, водена от кмета на града Николай Владимирович Глухов, пристига на официално посещение в Свищов от 16 до 18 август по покана на кмета на Община Свищов Станислав Благов.
В близкото минало Свищов и Кременчуг развиваха активни взаимоотношения в областта на икономическото сътрудничество и междукултурния обмен.
По инициатива на свищовския кмет двата града ще възстановят връзките си като побратимени градове, чийто основи са положени с подписването на Договор за побратимяване през юли 1965-та година, за което свидетелстват статии в печатните издания на Свищов и Кременчуг.
"Тъй като, за съжаление, в архивите и на двете администрации не са съхранени копия на този договор, решихме Свищов и Кременчуг да подпишат нов документ за развитие на ползотворно сътрудничество в различни области.", коментира кметът на Община Свищов Станислав Благов.
Така по време на гостуването на украинската делегация в Свищов двамата градоначалници ще подпишат Писмо за намерение за възтановяване на отношения на приятелски обмен.
Вече е уговорено, че в края на месец септември свищовският кмет ще върне визитата на своя колега и тогава в град Кременчуг двамата ще подпишат нов Договор за побратимяване между Свищов и украинския град.
Град Кременчуг се намира в Полтавска област, разположен е на река Днепър, това е един от най-развитите промишлени градове на Украйна, населението му наброява близо 230 000 души.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания