Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СОУ "Николай Катранов" има нови приятели от Зимнич

На 22 юли 2009 година посрещнахме гости от Румъния: г-жа Камелия Туркан - директор на Център за извънкласни дейности в гр. Зимнич и учениците Александър Павалой, Касандра Гиарап, Андреа Хотинзеану.
В продължение на три дни ни им показвахме забележителностите на нашия град. Най-голям интерес проявиха към къщата-музей на Алеко Константинов, Паметника на Дарителите, крепостта "Калето" и старите "Виенски" къщи. Разбира се, в най-топлите юлски дни се разхлаждахме на басейна на хотел "Перун" и този в комплекса "Мираж".
Посетихме и град Велико Търново. Изкачихме хълма Царевец и се любувахме на красивата гледка. Нашите връстници бяха впечатлени от богатата история на старата българска столица. От жегата се спасихме в МОЛ-а, където играхме боулинг.
Поканихме ги в нашето училище, където ни посрещнаха директорът г-н Генади Иванов, г-жа Надя Мочкова и класната ни ръководителка г-жа Галя Иванова. С тях и с Васил Георгиев - бивш ученик, разговаряхме за образователните системи и училищния живот.
Гидове на гостите бяхме ние учениците от 9 а клас - Лилия Савова, Милена Георгиева, Карина Йорданова и Георги Вутов, и Николай Крумов от 10 б клас.
Румънските ни гости споделиха, че се чувстват чудесно в нашия град, защото в него има много интересни и красиви места.
Времето, прекарано заедно, беше изпълнено с приятни мигове. Макар и за кратко, открихме нови приятели, с които вярваме, че ще се срещнем отново.

Лилия, Милена, Карина, Георги, Николай
Ученици в СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания