Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Община Свищов участва в проект на омбудсмана

Като пилотна община в проект, изпълняван от омбудсмана на Република България Гиньо Ганев, Община Свищов участва в разработването и тестването на Методика за оценка на доброто управление в общините.
По покана на омбудсмана 20 български общини участват в разработването и тестването на Методиката. За целта в тези общини са създадени местни обществено-експертни комисии, в чийто състав са включени представители на общинската администрация, общински съветници, НПО, бизнес, медии, обществени посредници.
На по-късен етап тази Методика ще бъде прилагана във всички 264 български общини. Тя ще може да се ползва от управленския екип на Общината и Общинския съвет за самооценка, както и за външно оценяване от страна на НПО, граждани, медии, бизнес и други заинтересовани страни.
Методиката се разработва в рамките на проект "Прилагане на принципите на доброто управление в местната власт", който се финансира по ОП "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В рамките на същия проект в началото на април тази година Свищов бе домакин на регионална конференция на местните власти, свикана от омбудсмана на Република България Гиньо Ганев на тема: "Правата на гражданите, доброто управление и местната власт".
Тогава омбудсманът подписа с кметовете на 20 общини Обществен договор с конкретни препоръки за постигане на добро управление, като единствено кметът на Община Свищов Станислав Благов, като кмет на града домакин на форума, подписа Обществения договор с Гиньо Ганев официално по време на брифинга с журналистите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания