Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Портокаловата къща" е отворена и през лятото

От няколко седмици учениците се наслаждават на лятната ваканция. Поспиват си до късно, забавляват се с приятели, застояват се повечко пред компютрите си. Но в Портокалова къща "Озарение" са на мнение, че всеки ден трябва да бъде изживян интересно и да се запомни. "Нашите невероятно талантливи деца всъщност са като всички останали - палави, общителни и весели. Тук при нас те откриват истински забавления. Повечето наши клубове и ателиета са затворени до септември, но не можем да пренебрегнем стремежа на желаещите да внесат разнообразие в горещите летни дни. Затова им предлагаме наши "болинки" срещу скуката и безделието", заяви ръководителят на Портокаловата къща Милена Богданова. През юни децата работили индивидуално върху изграждането на отделни герои от "Котарака с чизми", както и върху ушиването на театралните костюми на героите. С учители-доброволци е изработен и проект за декор, който ще бъде реализиран в по-късен етап.
Любителите на логически игри пък могат да се включат в летните занимания на клуб "Шах и Го", ръководен от Константин Байрактаров. Занятията се провеждат в Мултимедийния кабинет на СОУ "Н. Катранов" в непринудена и творческа атмосфера. Освен познатите вече игри (Го и го-моку) участниците могат да се запознаят и с малко известния у нас китайски шах (сянци). За усвояването на тази игра допринася и шах-майсторът Йони Лазаров. За участниците в клуб "Психологическа лаборатория" ваканцията е съпътствана и с ангажименти. Освен предвидените занимания, те пишат еко- и образователни проекти за подобряване на училищната среда и за по-задълбочено изследване на личността и поведението на младите хора. С познавателна цел наскоро бе проведена екскурзия до Хотнишкия водопад (на снимката), Боженци и Габрово. Освен насладата от природните, исторически и архитектурни забележителности, за спокойствието и хармонията у учениците спомогнаха и интересните игри за работа в екип, забавленията и изкачването на скалите по еко-пътеката, пикник на открито, сподели Милена Богданова. Като пожелава на всички динамично и интересно лято с много положителни емоции, тя отправи още едно предизвикателство пред всички деца и ученици до 18-годишна възраст - да участват в конкурс за есе, стихотворение, разказ, рисунка, филм или снимка на тема "Моето лято". До 31 август т.г. творбите трябва да бъдат получени в Портокалова къща "Озарение", Община Свищов, (за конкурса "Моето лято"), чийто адрес е ул. "Дим. Анев" №2 а. Онези, които не желаят да се откъснат от компютрите си могат да ползват e-mail: milenabl@abv.bg със съобщение: "summer". В началото на учебната година ще бъде подготвена изложба от творбите, а най-интересните ще бъдат наградени.

Галя ФИРОВА
в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания