Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

385 кг от декар е добивът на ечемик в общината

Приключи жътвата на ечемика в общината, съобщи шефът на Общинската служба по земеделие Емел Мехмед. От засетите 32 462 дка е получен среден добив от 385 кг/дка. Пропаднали площи от пшеницата няма, но заради падналите дъждове се очаква влошаване на качеството, както и по-ниски добиви. Засетите площи с пшеница са 104 510 дка, до момента са ожънати 37 хиляди при среден добив около 350 кг. Рапицата е върху площ от 24 111 дка, реколтирани са 20 хил. дка. Вследствие преминалото засушаване, и тук, както при пшеницата, се очертава нисък среден добив, а на места реколтата е поразена и от градушка, добави още Емел Мехмед.
От Общинската служба по земеделие напомниха, че до края на юли т.г. всички ползватели на земеделски земи трябва да предоставят декларации по член 70 (за наетите площи) и по член 69 (за собствена земя) от Глава 7 на Правилника за прилагане на Закона за стопанисване и ползване на земеделските земи.

в-к "Дунавско дело"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания