Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Д-р Ваньо Шарков: "Благодаря на всички свищовлии,

Д-р Ваньо Шарков: "Благодаря на всички свищовлии, които ме
подкрепиха"
"Благодаря на всички свищовлии, които ме подкрепиха, благодаря на екипа от предизборния щаб! Надявам се контактите с хората, които постигнахме по време на многобройните предизборни срещи в общината да не отслабват и занапред. Непрекъснато ще имам приемни в Свищов и в селата на общината – всеки месец.", заяви на пресконференция в клуба на СДС в града във вторник сутринта д-р Ваньо Шарков от Синята коалиция, който, според изборните резултати, е единственият депутат от Свищов, който свищовлии вкарват в новия парламент.
"Това беше много трудна кампания, в Свищов се изреди върволица от национални партийни лидери, които се опитаха да ни очернят, но ние водихме единствено позитивна кампания, затова се радвам за резултата, който постигнахме.", коментира д-р Ваньо Шарков, който подчерта, че особено е доволен от факта, че при мажоритарния вот в общината изпреварва кандидата на "Коалиция за България" проф. Андрей Пантев.
"В Свищов Синята коалиция има два пъти по-висок резултат от резултата й за страната. В малките населени места – Деляновци, Совата и Червена, а също и в големите населени места – като Ореш, сините са първи по резултат." Обяви на пресконференцията председателят на местната организация на СДС и Коалиция "За Свищов" доц. д-р Андрей Захариев, след което се пошегува, че такъв отличен резултат има още едно населено място - Ню Йорк.
"При мажоритарния вот в община Свищов д-р Шарков получи 2 пъти по-висок резултат от вота за Синята коалиция в пропорционалното гласуване и реализира 3,3 пъти по-голям мажоритарен вот в сравнение с данните за областта.", анализира резултатите доц. Захариев. Според него председателят на ГЕРБ – Цветан Цветанов има с 1/4 по-слаб вот в община Свищов от средния за областта, а кандидатът на "Коалиция за България" проф. Андрей Пантев – с 1/5 по-слаб резултат. "Факт е, че част от пропорционално гласувалите за тези политически партии избиратели в общината, са предпочели в мажоритарен план свищовеца д-р Ваньо Шарков, което означава, че мажоритарният елемент в изборите на Народно събрание има потенциал за развитие.", каза още доц. д-р Андрей Захариев.
"Искам да поздравя народния представител от Свищов д-р Ваньо Шарков.", заяви на пресконференцията кмета на Общината Станислав Благов, който съобщи, че в новия парламент има още един сигурен депутат от Свищов и това е нашия съгражданин Лъчезар Тошев, избран от пропорционалната листа на Синята коалиция в 23 МИР в столицата.
"Надявам се нашите депутати да работят за Свищов, както е било досега и разчитам на тяхната подкрепа подадените инфраструктурни проекти на община Свищов на обща стойност около 90 милиона лева, които бяха спрени от управляващите в предния мандат, най-сетне да бъдат реализирани.", посочи кметът Благов, които чрез медиите поздрави и партия ГЕРБ за победата в изборните резултати.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания