Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Балетната школа закри сезона със спектакъл в ПБЧ

В понеделник вечерта в салона на читалището Балетната школа при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" закри учебната си година с пантомимен спектакъл.
Групата за пантомима в Свищовската балетна школа съществува от четири години и това е едно предизвикателство за учениците и ръководителя на школата Надя Йорданова.
"Този спектакъл е реализация на една смела идея, плод на 4-месечен труд. Спектакълът "По пътя…" лаконично представя живота в неговите различни измерения – от волността до борбата, мисията ни да реализираме своите мечти и да оставим една красива следа.", обърна се към публиката в залата преди началото на представлението Надя Йорданова.
В спектакъла главният герой "творецът" се изпълнява от Донна Красимирова, нейно дело са също сценария, режисурата и сценографията на спектакъла. Донна Красимирова е и артистка в Драматичния театър при Читалището. На 7-мия фестивал на любителските камерни и кафе-театри в Свищов тя бе удостоена с Втората награда за женска роля в спектакъла "Индулгенция за обич" на Венко Евтимов. Донна е възпитаничка на СОУ "Николай Катранов" и тази година бе абитуриентка след успешно завършване на 12-ти клас, а наесен й предстои да бъде студентка.
В ролята на "красивото творение" в спектакъла се въплъщава малката Габриела Роденова. Тя е ученичка в 5-ти клас на ОУ "Филип Сакелариевич". На 26 юни тази година Габи издържа успешно приемния изпит в Националното училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" в град Русе и наесен ще бъде негова ученичка в специалност "Класически балет". Тя е поредния възпитаник на свищовската балетна школа, който е приет да се обучава в елитното училище, факт, който само доказва високия професионализъм и майсторството на свищовската школа.
Красивият танц на момичетата на сцената развълнува и просълзи публиката.
На финала, освен бурните аплодисменти, двете артистки получиха и сърдечни пожелания от всички в залата за успешен нов старт в живота.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Дарителска Кампания