Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Извънредна сесия на Общинския съвет

Поредният трети опит на общинските съветници от ГЕРБ и "Атака" да свалят предсрочно председателя на Общинския съвет Милен Манолов завърши неуспешно.
В сряда следобед 10-те съветници от двете политически групи в местния парламент свикаха извънредна сесия, като за целта изпратиха покани до своите колеги.
"Заседанието не е легитимно, тъй като редът за свикване на сесия, според действащата ни законова уредба е друг.", коментира преди началото на заседанието Милен Манолов, който все пак бе дошъл за сесията.
Извънредното заседание обаче не се проведе отново заради липса на кворум. Според Правилника на Общинския съвет, за да заседава Съветът, трябва да присъстват минимум 15 от общо 29-те му съветници, а на сесията се събраха само 14 души.
Вносителите на искането заявиха, че ще продължат да настояват за предсрочно освобождаване на Манолов.
"Такова държание не подхожда на съветници от Общинския съвет в Свищов, който е сочен за добър пример в страната ни по отношение на новаторски практики и решения. Ако усетя, че нямам подкрепата на мнозинството в Съвета, сам ще подам оставка.", коментира в отговор на заплахата Милен Манолов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания