Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

"Първа копка" на "Пени маркет" в Свищов

Навръх празника, посветен на 132-та годишнина от Освобождението на града 27 юни, в Свищов се състоя и церемония за "първа копка" на нов супермаркет от веригата "Пени".
Въпреки, че строителните дейности на обекта стартираха още в началото на месеца и малко по-късно същия ден работниците изливаха вече плочата на бъдещия магазин, от "Пени маркет", след разговор с ръководството на Общината ни, бяха решили ритуалът да бъде изпълнен символично на значима за града и неговите жители дата, каквато е празничният 27 юни.
Така сутринта на обекта се събраха кметът Станислав Благов, неговите заместници, общински съветници, част от официаните гости на празника на града. От страната на новите за Свищов инветитори за "първата копка" на обекта дойде самият управител на "Пени Маркет" Васил Фечко, директорът на фирмата изпълнител на обекта "Балканстрой" Тошко Кирилов и строителният ръководител на обекта Николай Николаев.
"Много се радваме, че Свищов е поредния град, в който ще има магазин от веригата "Пени Маркет". За да се случи това, преминахме през доста дебати и оспорвани решения в местния Общински съвет, но успяхме да защитим тезата, че Свищов и неговите жители заслужават такъв магазин. Благодарим на "Пени маркет", че в условията на световна икономическа криза съумяват да реализират една такава значителна инвестиция в нашия град.", заяви в началото на церемонията кметът на Общината Станислав Благов.
"Ние сме доволни, че ще имаме магазин в Свищов, защото това е един много хубав град, благодаря Ви за гостоприемството.", обърна се на български език към кмета и общинското ръководство управителят на "Пени маркет" чехът Васил Фечко.
След приветствените слова, кметът и управителят на веригата магазини направиха заедно "първата копка" с две чисто нови кирки, украсени с надпис, който да напомня за събитието.
Както повелява традицията за такива случаи, тук имаше и бутилка шампанско, която в греблото на докарания за целта багер, с голям замах разби свищовският градоначалник.
Според плана на изпълнителя, строителството на обекта трябва да приключи през ноември тази година.
Инвестицията на "Пени маркет" в Свищов възлиза на над 1 млн. евро, споделиха от фирмата, а от Общината припомниха, че теренът зад болницата, върху който се строи магазинът, бе продаден на "Пени маркет" за 1 млн. 280 хил. лева без ДДС.
Според предварителната информация, с откриването на магазина ще бъдат създадени 20 нови работни места. Фирмата вече е обявила конкурси за управител и заместник-управител на магазина си в Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания