Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Делегации от Биело поле и Велес гостуваха на кмета

Чуждестранните делегации, дошли за празника на града, бяха приети в кабинета на кмета в съботния следобед. На срещата присъстваха още председателя на Общинския съвет Милен Манолов, секретарят на Общината и заместник-кметовете Мария Дочева и Пламен Александров.
Тази година за 27 юни дойдоха представители на двата побратимени с нашия град градове – Биело поле в Република Черна гора и Велес в Република Македония.
Лично кметът на Биело поле Тарзан Милошевич уважи честването на 132-та годишнина от Освобождението на Свищов. Той дойде за празника, придружен от съпругата си и свой личен приятел. "Не съм идвал тук от 2004 година. За тези няколко години Свищов е станал по-хубав и по-модерен, а хората, които ме посрещнаха тогава и сега, са си все същите - моите добри приятели. Чувствам се като у дома си.", каза по време на срещата Тарзан Милошевич.
За празника в Свищов от Велес бяха дошли общинските съветници Зоран Георгиев и Горан Здравковски. Като представители на новото общинско ръководство в македонския град след проведените там избори, от името и на новия кмет на Велес Горан Петров, двамата заявиха, че се надяват ползотворното сътрудничество между Свищов и Велес да продължи и занапред.
"Ние сме щастливци, защото при нас са най-големите ни приятели, нашите съседи са най-добрите ни приятели. Като представители на местните власти, ние развиваме едно успешно партньорство, заедно ние създаваме една балканска среда за добро управление.", заяви като домакин на срещата кметът на Свищов Станислав Благов.
На финала той подари на своите гости сувенири и свищовско вино. Сувенири от своите общини на свищовския кмет поднесоха и чуждестранните гости.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания