Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Изложба в памет на 33-ти Свищовски полк

Изложба с документи и снимки, посветена на свищовските войни от 33-ти Свищовски полк, бе открита във фоайето на Общината в следобеда на 27 юни, когато Свищов чества 132-та годишнина от Освобождението си.
Експозицията представя над 70 снимки, документи, бойни карти, парадни пагони и други вещи, свързани с военните действия по време на Първата и Втората световни войни.
Изложбата бе открита от основния инициатор за нейното организиране общинският съветник Валерий Янков, който е и офицер от запаса.
"Ние сме в дълг към нашите достойни предци. Отдавна трябваше да представим славната история на войните от 33-ти Свищовски полк.", каза Валерий Янков при откриването на експозицията.
Експонатите за изложбата са предоставени от него и още петима свищовлии – д-р Иван Динков, Веселин Тинков, Йордан Дечев, Георги Манов и д-р Илия Михайлов. Трима от групата: д-р Илия Михайлов, Йордан Дечев и Веселин Тинков са участници в бойните действия, а останалите са родственици на войни от 33-ти Свищовски полк.
При откриването на изложбата шестимата организатори получиха като подарък от кмета на Общината Станислав Благов книги за Свищов и цветя.
Събитието бе уважено от чуждестранните гости на празника на града ни - кметът на Биело поле в Република Черна гора Тарзан Милошевич и общинските съветници от македонския град Велес Горан Здравковски и Зоран Георгиев.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания