Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Мариела Нейкова представи книгата си "Ангелизация"

Едно приятно и забавно преживяване за всички присъстващи се оказа представянето на дебютната книга "Ангелизация" на Мариела Нейкова в Свищов.
Освен ценители на поезията, събитието бе уважено от кмета на Общината, общински съветници и много приятели на авторката. Защото Мариела Нейкова, известна още и като съпруга на Цецо Елвиса, за свищовлии си е преди всичко момиче от нашия град. Макар и родена в Габрово, своето детство и ученически години Мариела прекарва в Свищов, където досега живеят и работят нейните родители Теменуга и Николай Нейкови.
Свищовската публика се запозна отблизо с поезията на Мариела в двора на къщата музей Алеко Константинов. Освен, че имаха възможност да чуят някои от стихотворенията в книгата, представени от самата авторка, присъстващите се насладиха и на изпълненията на Цецо Елвиса, който изпя за свищовлии няколко от вечните балади на краля на рокендрола.
"След като толкова години Мариела работи за мене, сега е време аз да я подкрепя, защото тя е много талантлива и го заслужава.", каза в Свищов Цецо Елвиса рекламирайки книгата на своята съпруга.
Дебютната книга на Мариела Нейкова "Ангелизация" включва над 150 стихотворения, разделени в няколко раздела. Езикът на Мариела на места е разговорен, на места жаргонен. Критиците определят стила й като нетрадиционен и новаторски, разбиващ всички клишета, свързани с поезията.
Едно от стихотворенията в книгата вече е включено в "Антология на българската любовна лирика", което нарежда Мариела Нейкова до най-известните имена на родни поетеси като Блага Димитрова и Елисавета Багряна.
Нестандартният проект включва и снимки от уникална фотосесия, заснета специално, за да допълва съдържанието на книгата.
Снимките са направени от известния фотограф Николай Иванов – работил като асистент на личния фотограф на Версаче - Стефано Ото. В атрактивната фотосесия са участвали известни наши топмодели, между които Мистър България - Лъчезар Иванов, топмоделите Гери Аролска, Невена Воденичарска и плейбойката Никол.
До момента книгата е официално представена в София и Габрово. След Свищов предстоят промоции на "Ангелизация" в черноморски и други български градове.
Мариела Нейкова е завършила специалност "Славянска филология" в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където по-късно специализира и "Връзки с обществеността и PR". Продължава образованието си в Америка, в колежа по Масови комуникации в Ню Йорк. След четири години, прекарани в Ню Йорк и Маями, Мариела се завръща в България, където се налага като един от най-успешните PR специалисти в областта на българския шоубизнес, работейки с най-утвърдените имена на родната сцена.
Освен като PR, тя се справя отлично и като мениджър и продуцент на съпруга си Цветелин Атанасов - известен, освен като един от най-добрите двойници на Елвис в света, и като един от най-даровитите гласове на българската попсцена.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания