Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Зарибиха Дунава с есетра от Свищовското пристанище

Тазгодишното зарибяване на река Дунав с есетрова риба започна от Свищов. На 22 юни на свищовското пристанище пристигна камион с малки есетри от развъдника на есетрови риби в с. Болярци, Пловдивско. Товарът бе посрещнат от представители на общинската администрация и Териториалното звено на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ във Велико Търново. Под техен контрол във водите на реката бяха изсипани около 10 000 малки рибки с тегло между 3 и 5 грама.
Акцията е част от изпълнението на ежегодната Национална програма на ИАРА за зарибяване на Дунав и вътрешните водоеми поради тенденцията за намаляване на рибните запаси. Предвижда се до края на месеца да бъде извършено зарибяване и от други крайдунавски градове. Програмата на ИАРА за предстоящата година предвижда и повторно зарибяване на реката с есетрови риби.
Тази практика в България се извършва още от 1998 година, припомнят специалистите и това е безспорно един плюс за нашата страна по отношение на опазването на есетровите риби в Дунава. Заради черния хайвер, който носят в утробата си, тези риби са обект на свръхулов от десетилетия.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания