Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Започва ремонт на ОДЗ "Детски свят"

Стартира ремонтът ОДЗ "Детски свят" в Свищов, информира заместник-кметът на Общината инж. Мария Дочева. Ремонтните дейности включват подмяна на дограма, саниране и боядисване на сградата, както и подмяна на ВиК-инсталацията в детското заведение. Ще бъде направен също освен ремонт на покрива на сградата и изградена гръмоотводна инсталация. За ремонта на детското заведение са осигурени 279 хил.лева от републиканския бюджет. Детската градина е построена през 1976 година и оттогава до сега не е правен основен ремонт на сградата. Ремонтът на забавачката трябва да приключи до най-късно до началото на септември, уточни инж. Дочева.
До началото на месец юли пък ще приключат ремонтните дейности в ЦДГ "Васил Левски" в града, която се обновява по проект на Общината, финансиран от "Красива България", информира директорът на дирекция "АПИОУПЕВ" Стоян Парашкевов. Общата стойност на проекта е 157 хил.лева, като 50% от средствата са от общинския бюджет. Вече е ремонтиран покрива на сградата, подменена е дограмата и ел. инсталацията, изцяло обновени са санитарните помещения, в момента се работи по топлоизолацията на стените на сградата. Предстои подмяна на парната инсталация, поставяне на ламиниран паркет в занималните, вътрешно и външно боядисване. Сградата на детското заведение е построена преди 45 години и досега не й е правен такъв ремонт.
След проведени конкурси по ЗОП, за изпълнител и на двата обекта е избрана свищовска фирма.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания