Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Теменужка Блажева получи почетно отличие на МОН

Теменужка Блажева - учител по немски в СОУ "Николай Катранов", получи почетното отличие "Неофит Рилски" на Министерството на образованието и науката за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. Наградата беше връчена на специална церемония от Зоя Комитова, началник РИО - Велико Търново.
Не е необходимо да разказвам за Теменужка Блажева, защото няма някой от нашия град, който да не я познава. А когато кажем "висок професионализъм като учител" - знаем, че това трябва да е учител като нея. Самата аз съм й водила ученици от Ловешката гимназия и от Велико Търново. Защото, ако някой има проблеми по немски език, тъкмо тя може да му помогне.
През тези години, когато общувах с ученици, винаги си спомням един ден, преди двадесет, години когато с нея прсичахме двора на училището, спомням си възторга и почитта в очите на учениците, които я поздравиха.
Тя заслужава награда, не само заради професионалната й работа, като учител по немски език, макар и само тя да е достатъчна. Теменужка Блажева е като Майка Тереза за всеки, който има щастието да я познава и да се докосне до нея. Тя е човека, на който може да разкажеш всичко като на най-голям приятел, тя ще те успокои и от нея ще получиш най-мъдрия съвет. И още нещо много ценно от характера й: тя умее да открива доброто у всеки човек, да залага на него и така да го поощрява.
А ето и част от нейните думи при награждаването:
"Съвременният учител е призван не само да обучава по своя предмет, но и да подкрепя, насърчава, развива целия потенциал от дарби и таланти на възпитаниците си, да дава надежда и да възпитава, да бъде приятел. Благодарение на г-жа Комитова и нейната отзивчивост, вървях през последните години с максимата "Бъди дръзка и смела да искаш и ще ти се даде." Благодаря на г-жа Михайлова за нейната почит и насърчение. Имам късмет като гражданин на Свищов, с кмет, който прави много за града и за хората, с директор, който е мой приятел, късмет да работя при оптимални са мен условия, винаги да разгръщам творческия си потенциал. Благодаря ви!"
Честито г-жо Блажева, да си жива и здрава дълги години! Имаме нужда от твоя пример. Обичаме те!

Надя Мочкова

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания