Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Стартират текущи ремонти на пътищата в общината

Започна текущият ремонт на улици в Свищов, съобщи заместник-кметът на Общината инж. Мария Дочева. В тазгодишния бюджет на Община Свищов са предвидени около 300 000 лв. за ремонтни дейности, като 150 000 лева от тях са за текущи ремонти на улици в града, а останалите 130 000 лева ще бъдат използвани за основен ремонт на пътя към новия гробищен парк в местността "Манастирски трап".
В момента текат ремонтни дейности по общинската пътна мрежа, които според инж. Дочева, трябва да приключат до средата на юни. Освен по общинските пътища, основен ремонт ще бъде извършен и на ул. "Княз Борис І" в Свищов, където се подменя водопроводът.
Общинската пътна мрежа в община Свищов е с обща дължина 60 км., а останалата част от пътищата са второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа.
Целевата капиталова субсидия, отпусната от държавния бюджет за тази година за основен ремонт на общинска пътна мрежа е 134 000 лева.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания