Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Учители и ученици от Свищов с национални награди

Трима ученици от Свищов бяха наградени в заключителния етап на конкурса "Съзидатели на дружбата", организиран от Национално движение "Русофили", в който участваха ученици от цялата страна.
Това са Десислава Линкова от 10 клас на ПГ по ЛПС, която бе наградена с грамота и цифров апарат за нейния реферат "Търновската конституция", Симеон Парашкевов от 6-ти клас на СОУ "Николай Катранов", които също получи грамота и цифров апарат за изготвената от него мултимедийна презентация "Създаване и утвърждаване на Княжество България" и осмокласничката Камелия Януарова от Школа по изобразително изкуство "Палитра" в с. Ореш, която за своята рисунка бе наградена с грамота и комплект бои за рисуване.
В националния конкурс на движение «Русофили» бяха отличени и трима свищовски учители. Те заслужиха наградите си за участие с голям брой ученици в конкурса. Наградените са Денка Василева от ПГ по ЛПС, ръководителят на Школа «Палитра» в с. Ореш Евгений Йонков и Искра Гайдарова от ПГЛПС, която ще бъде и ръководител на екскурзия до Москва с наградени в конкурса ученици.
Заключителният етап и награждаването на участниците се проведе на 8-ми юни в концертна зала "България" в гр. София.
Наградите бяха връчени от Председателя на Национално движение "Русофили" Енчо Москов.
Свищовската делегация включваше общо 9 ученици, учителите Искра Гайдарова от ПГ по ЛПС, Цветанка Костова от ДТГ «Д. Хадживасилев» и Галя Иванова от СОУ «Николай Катранов» и Антония Алексиева - секретар на сдружението "Русофили" в Свищов.
Националният конкурс "Съзидатели на дружбата" бе организиран по повод 130-годишнината от Освобождението на България и създаването на Княжество България, 130-годишнината Търновска конституция и 130-годишнината от създаването на държавна система и българските институции, както и във връзка с Годината на Русия в България – 2008 и Годината на България в Русия - 2009.
Целта на този конкурс бе младите хора да се запознаят с причините и корените на добрите отношения между българския и руския народ чрез проучвания на живота и делото на бележити българи и руснаци, на важни моменти в българо-руските исторически отношения. Разработката на реферати, есета, мултимедийни проекти от децата целеше да подпомогне по-задълбоченото изучаване на темата "Русия" в учебния материал по история, литература, география, руски език и да разшири познанията на учениците за великата страна и нейния народ.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания