Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Дипломиране на ІV в от СОУ "Николай Катранов"

Както всичко в ІV в клас на СОУ "Николай Катранов", така и това тържество беше забележително. Майките на децата и класната Снежана Блажева два дни украсяваха актовата зала със снимки от изминалите четири години, с малки плакати с полезни съвети и мнооооооого балони.
Толкова красива Актовата зала на училището не е била, дори когато посрещахме гости от други европейски страни. В уречения час всички места бяха заети от официално облечени майки, татковци, баби и дядовци, братчета и сестричета.
Тържеството и този път беше тематично - под наслов "Доброто през детските очи!". Защото всички знаем: може да си отличник, може да си красив, може да си богат, но най-важното е да си добър човек. Затова в песните и стиховете на децата, се редяха думи, разкази, примери и съвети за добри постъпки, добри хора и дела. Така учителката превръща всяко тържество в урок за деца и родители. Защото "…ако до всяко добро същество, застане поне още едно….Ех, какъв живот ще настане тогава!"
Когато си малък мечтите са големи и постижими. Уверено и силно децата казваха какви искат да станат като пораснат и защо. И като ги слушах, си мислех, че ще стане България по-богата, по-уредена, по-чиста и по-красива, защото тези деца учат упорито, мечтаят за това и ще го постигнат. Оказа се, че в залата има няколко бъдещи президенти лекари, изобретатели, певици, учителки…
Най-тържественият момент настъпи когато децата поставиха шапки и шалчета като абсолвенти, а учителката облече и тога. Така – с тоги и шапки на магистри четвъртокласниците получиха своите свидетелства за успешно завършен начален курс на обучение.
За всеки ученик имаше албум със снимки и текстове за това какъв е той според себе си, за качествата, които притежава. Така, както четири години е откривала таланта и е вдъхвала увереност в собствените сили у всяко дете, с думи за най-доброто, учителката връчи бележника на всеки свой ученик.
Най-затрогващия и вълнуващ момент беше този, в който децата зачетоха книгата с приказка за най-прекрасната учителка и за вълшебните дни, случки, събития и празници - заедно…
Така – заедно със своята учителка ІV в изпрати учебната година – на другия ден всички пяха караоке, а след това бяха и на екскурзия до Габрово и Етара.
И на финала само едно изречение от това, което са написали в благодарствената си картичка до Снежана Блажева родителите:
"Най-много Ви благодарим за това, че ни научихте да обичаме децата си още повече и много пъти ни правихте горди с тях!
За всичко това и за много още … БЛАГОДАРИМ ВИ!"

Надя МОЧКОВА,
СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания