Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Награди за състави от Читалището в Царевец

В края на месец май групата за народни песни ,,Царевска китка" и групата за стари градски песни ,,Чаровни дами" при НЧ ,,Светлина – Царевец" – село Царевец, завоюваха високи отличия на национални конкурси, информира Петя Маринова, секретар на читалището в селото.
На 30 май в село Обединение, община Полски Тръмбеш - родното село на една от първите селски певици, превърнали се в български символи: Мита Стойчева, се проведе Петият национален събор – надпяване ,,Авлига пее". Тази година той бе посветен на 100 години от рождението на певицата. В надпяването участваха над 100 групи и над 200 индивидуални изпълнителя. Групата за народни песни ,,Царевска китка" при НЧ ,,Светлина – Царевец" участва в събора и се представи достойно, като на финала бе удостоена с втора награда.
От 29 до 31 май над 150 състави за стари градски песни от цяла България взеха участие в Деветия национален фестивал на старата градска песен ,,Нежни чувства" 2009 – гр. Пловдив.
Групата за стари градски песни ,,Чаровни дами" при Читалището в Царевец, с художествен ръководител Олимпия Ангелова, се представи достойно на фестивала със своите изпълнения ,,Китка от стари градски песни" и ,,Песен за Свищов" по текст и музика на Иванка Блажева, и аранжимент на Олимпия Атанасова, при съпровод на пиано от Атанас Кънчев.
Журито в състав: председател – Ирина Чмихова и членове – Мими Иванова и Развигор Попов, даде висока оценка за изпълнението на групата и я удостои с трета награда, което е голямо постижение за самодейците и достойно представяне сред утвърдените в жанра известни състави.
Чрез страниците на вестника Читалищното настоятелство честити заслужените награди и високи постижения на групите ,,Чаровни дами" и ,,Царевска китка" и изказва благодарност на ръководството на ППОК ,,Изгрев 93" за оказаната за пореден път финансова подкрепа за осъществяване на участието на групите в конкурсите.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Дарителска Кампания