Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Скулпторът АПЕР награди деца от Музикалната школа

За шести път скулпторът Александър Пройнов – АПЕР награди със свои статуетки деца от Школата по изкуствата при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в Свищов. Превърналата се вече в традиция церемония по определяне на носителите на годишните награди за музика и балет се състоя в края на миналата седмица, информира Стефка Филипова – Влахова, директор на Школата.
Носителите на уникалните авторски пластики станаха известни след изтеглен жребий между имената на присъстващите деца. Този вариант дарителят счита за най-справедлив при определяне на притежателите на двете статуетки, тъй като според него всички млади таланти в Школата заслужават награда за постиженията си.
Щастието да получи изящната статуетка за музика тази година се падна на Мариета Мавродиева от класа по пиано на Стефка Филипова – Влахова.
Статуетката за балет с радост отнесе най-грациозната балерина – Габриела Роденова, възпитаничка на Надя Йорданова.
Преди церемонията АПЕР разговаря с учениците и преподавателите от Школата по изкуствата за успехите си в страната и чужбина и почерпи с шоколадови бонбони.
Връчването на годишни статуетки за музика и балет на Школата по изкуствата при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" е инициатива на самия автор. Началото на традицията е поставено през 2004 година, когато Школата чества 50-годишния си юбилей.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания