Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Благотворителен празник на СНЦ "Детско сърце"

С благотворителен детски празник под мотото "Искаме да сме заедно" сдружението на родителите на деца с увреждания "Детско сърце" отбеляза Деня на детето.
Тържеството се състоя в неделния ден (на 31 май) в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и на него, освен децата със специфични потребности, бяха поканени всички деца от Свищов.
"Скъпи малки приятели, уважаеми родители, в магията на детския свят вярваме, че нашите деца ще имат щастливо бъдеще. Искаме да ви покажем и ви уверим, че децата с увреждания могат да бъдат като нас. Ние ги правим различни, като ги изолираме. Благодарим Ви, че днес сме заедно. Средствата, които Вие дарихте за тези деца ще използваме за летни занимания с тях и преодоляване на техните трудности.", обърна се в началото на тържеството към всички присъстващи Ангелина Минева, председател на сдружение "Детско сърце".
В програмата със свои изпълнения участваха клоуните Коко и Шоко от град Плевен, група "Слънчице" от ЦДГ № 3 "Радост" в Свищов, децата от Музикалната и Балетна школа към читалището, както и младите поп и рок изпълнители от свищовския клуб "Естрада".
Цената на билетите за спектакъла бе 2 лева, като във фоайето на читалището бе поставена и каса, в която всеки можеше да направи дарение, според личните си предпочитания и възможности.
"Ще използваме събраните средства за организиране на различни творчески ателиета и занимания за децата с увреждания през летните месеци.", уточни след края на мероприятието за в-к "Свищовски бряг" председателят на СНЦ "Детско сърце" Ангелина Минева. Тя поясни, че родителите от Сдружението планират провеждане на ателиета за арттерапия, логическо мислене, редене на пъзели, работа с компютър, а също и разходки до Паметниците и по Дунава с кораб. "Заниманията с тези деца не бива да бъдат прекъсвани през летните месеци, надяваме се, че към нашите деца ще се присъединят и техните приятели, за да бъде още по-забавно и интересно.", сподели Минева.
Тя информира, че от входа и даренията по време на детския празник са събрани 435 лева. Освен това свищовски фирми също са предоставили дарения – общо 950 лева, с част от които е организирано и провеждането на празника, а останалата сума ще бъде изразходвана също за организиране на летните занимания на децата с увреждания. 270 лева специално за това са събрали и свищовските общински съветници.
На всички подкрепили инициативата на СНЦ "Детско сърце" председателят на организацията горещо благодари.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания