Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Тържества в СОУ "Николай Катранов"

"Ден в училище последен, беше весел беше кратък!
Кой с отличен, кой пък не, днес премина по-нататък..."
Така се пее в любимата песничка на децата.
А празниците по завършване и получаване на бележниците и свидетелствата в СОУ "Николай Катранов" бяха не само весели и забавни. Освен многото шестици в бележниците, стиховете, изпетите любими песнички от годината, много цветя, балони... Учителките превърнаха този ден в незабравим за децата.
В празничния ден дойде новината, че нашите първокласници са с награди от националния тест на СБУ, който беше в три кръга "Аз и буквите", "Аз и цифрите" и "Детето, природата и светът". До националния тест са допуснати 7 ученика от класовете на учителките Елена Янкова - I а, Силва Христова - I б и Елка Георгиева - I в. С максимален брой точки са Десислава Костова от I а и Йордан Костов от I б клас.
Грамоти и предметни награди получиха и Иво Иванов, Любомира Димитрова, Радостни Петков, Силвия Александрова и Борис Първанов.
В деня на получаване на свидетелствата и бележниците децата от III а на Невянка Караджова направиха разходка до парка "Калето" и Пристанището и видяха най-големия кораб, акостирал на Свищовския бряг, а тези от II г клас, заедно с учителката си Румяна Кузева, получиха бележниците си на специален круиз със свищовския кораб "Вихрен". Купоните за края на учебната година на II б и IV в клас бяха с пици в "Дон Камило", а в IV а клас използваха богатството на народното творчество и изпратиха годината с драматизации на народни приказки, като поизпитаха своите родители - гости на празника с гатанки.
Деца от II в и III в клас пресякоха Дунава и имаха незабравим ден със свои връстници от град Зимнич. Останалите си направиха страхотни купони в детската дискотека.
Почти на всички празници имаше презентации със забавни въпроси като тази на Елка Георгиева в I в клас, със снимки от изминалата година като тази, която подари Петя Попова на своите ученици, или като тази, която направиха родителите за децата от класа на Лиляна Николаева.
"Ден в училище последен, беше весел...."
Щастливо лято скъпи учители и мили деца!


Надя Мочкова,
СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания