Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Награди за най-достойните учители и културни дейци

В навечерието на 24 май - Празника на славянската писменост, българската просвета и култура, за 9-та поредна година, кметът Станислав Благов награди най-добрите просветни и културни дейци.
Тази година тържествената церемония, превърнала се вече в традиция, бе насрочена за следобеда на 22 май в Зала 1 на Общината.
Инициативата за раздаването на наградите е на общинското звено "Образование и култура" и се реализира от 2000 година, припомни Милена Богданова. Номинираните трябва да са със значим принос за развитието на образованието и културата през годината и да са завоювали значими успехи не само на местно, но и на национално и международно ниво.
Номинациите са в три категории –"Учител на годината", "Деятел на културата" и "Достоен за Свищов", и се излъчват на базата на предложения от педагогическите съвети на училищата и културните институции в общината.
Петчленна комисия в състав Върбинка Конова – секретар на Община Свищов, Пламен Александров – зам.-кмет на Община Свищов, Милена Богданова – началник-отдел "Образование и култура", Таня Ликова – главен експерт "Култура" и Ася Михайлова – експерт "Социални дейности", е разгледала предложенията и определила най-добрите.
Така в категорията "Учител на годината" ще бъдат връчени три награди: на Валентин Великов – учител в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров", Зоя Тодорова – учител в СОУ "Николай Катранов" и Теменужка Ганчева – учител в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Овча Могила. Отличените ще получат плакет и предметни награди.
В категорията "Деятел на културата" ще бъдат връчени четири награди: на Елена Николова от ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", Стайко Николов от ХГ "Николай Павлович", Стефания Цанкова от СА "Д. А. Ценов" и Руси Русев от НЧ "Заря 1898" с. Хаджидимитрово. И тук отличените ще получат плакет и предметни награди.
Най-високото отличие – специалната награда "Достоен за Свищов" (плакет и предметна награда) тази година ще получи проф. Владимир Радулов за неговата активна обществена дейност, участието му и инициирането на редица благотворителни кампании, свързани с родния му град Свищов.
На церемонията кметът Благов ще раздаде и Почетни грамоти за принос в областта на образованието и културата на още осем души: Нели Маринова – учител в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Морава, Ирина Папазова – учител в СОУ "Димитър Благоев", Стефка Николаева – учител в СОУ "Алеко Константинов", Ваня Димова – учител в ПГ по ЛПС, Христинела Тодорова- учител в СОУ "Цветан Радославов", Снежана Лазарова – НЧ "Светлина 1911" - с. Морава, Нели Великова – НЧ "Съзнателност" с. Овча Могила и Петранка Атанасова – НЧ "Светлина – Царевец" с. Царевец.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания