Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Детският хор изнесе традиционния си Майски концерт

Детският хор с диригент Мария Възланова и корепетитор Стефка Филипова Влахова изнесе традиционният си Майски концерт в рамките на празничната програма, посветена на Деня на българската просвета и култура 24 май.
Концертът се състоя на 18 май в салона на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови".
Културното събитие бе уважено от общинското и читалищното ръководства, общински съветници, бивши възпитаници на Хора, както и родители на настоящите хористи.
Свищовският детски хор с диригент Мария Възланова е основан преди 35 години. Първият му самостоятелен концерт е на 2 ноември 1973 година.
Превърнал се е в музикална школа за поколения свищовци, Хорът се отличава не само с изпълнителско майсторство, но и с умело подбрания си репертоар. През годините участва в редица национални и международни фестивали на детската песен и е носител е на много престижни награди.
Диригентът на Свищовския детски хор Мария Възланова е удостоена със званието "Почетен гражданин на Свищов" за дългогодишната й успешна работа с децата, както и за нейния достоен за уважение принос в културния живот на града.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания