Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Фолклорна вечер " Познавам своя род"

През месец април в Актовата зала на СОУ "Николай Катранов" се събраха родители, учители и ученици от училището. Всички заедно присъстваха на фолклорната вечер " Познавам своя род" . На нея учениците от ІІ г клас с класен ръководител Румяна Кузева представиха своите родове и родословни дървета, решаваха кръстословици и игрословици, свързани с членове на рода и семейството. Прочетоха изучени произведения по темата и гатанки, съчинени от децата в часовете по четене, посветени на любими членове от техните семейства.
В импровизираната българска къща, постлана с празнични черги, събрали цветовете на дъгата, край огнището, децата демонстрираха своето актьорско майсторство. Пресъздадоха бита на българите, неговите добродетели и отношенията между членовете на семейството. Публиката се наслади на емоционалното изпълнение на нашите актьори, които драматизираха народната приказка " Галената дъщеря".
Организирането на тази фолклорна вечер е поредната изява на учениците от начален етап, които работят по проект "Светът на дъгата". Тя е свързана с червения цвят и дейностите от календарния план на проекта.
Изготвените родословни дървета, събраните материали- пословици, поговорки, рисунки на семействата ще бъдат презентирани на работната среща в Полша през месец май.

Румяна Кузева
СОУ "Николай Катранов"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основан първият български хор

Първият български хор е основан през 1868 година в град Свищов от всестранно надарения...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания