Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Италианска делегация идва в Свищов за "Лозниците"

"Поставихме началото на едно ползотворно сътрудничество.", така коментира на пресконференция подписването на договора за побратимяване с италианския град Фридженто кметът на Свищов Станислав Благов след завръщането си от Италия.
От 6-ти до 11 май 23-членна делегация от Свищов, водена от кмета и включваща представители на администрацията, Общинския съвет, бизнеса и НПО, бе в Южна Италия по покана на администрацията на град Фридженто, с основна цел подписване на договор за побратимяване.
"Въпреки, че това е един малък град, с около 4 200 жители, има много възможности за обмен и сътрудничество в областта на културата, образованието, спорта и туризма.", заяви още Благов. Той сподели, че свищовската делегация е била посрещната много сърдечно от домакините, групата ни е посетила училища, институции и предприятия, културни забележителности.
Самият договор за побратимяване е бил подписан в една много тържествена обстановка – навръх религиозния празник на Фридженто, пред цялото население на града и гости от региона.
"Това е първият договор за побратимяване с чуждестранен град на администрацията на Фридженто и те имат много идеи за общи проекти и съвместни инициативи. Първите конкретни ангажименти са уточнени и те са свързани с училищата и спортните дейности."
Уговорени са вече и дати за официална визита на новите ни партньори в Свищов. Станислав Благов е поканил своя колега във Фридженто Луиджи Фамилети, придружен от представители на администрацията и бизнеса, да посети нашия град по време на празниците "Свищовски лозници" в края на септември тази година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания