Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Велоклуб "БайК Ганьо" отбеляза 9 май с велопоход

Свищовският велоклуб "БайК Ганьо" отбеляза Деня на Европа 9 май с велопоход под мотото "Да покараме по Европата" с маршрут град Свищов - с. Вардим – Паметник на Хаджи Димитър, информира Юлиян Спиров, ръководител на велопохода.
"Рано сутринта в 8.30 часа в двора на СОУ "Алеко Константинов" се събрахме всички мераклии и желаещи да покарат велосипедите в този слънчев и топъл майски ден. Направихме бързо разпределение на отговорности и след кратък инструктаж потеглихме с надежди за едно приятно и красиво изживяване.", разказа Юлиян Спиров.
Разпределени на малки групи с отговорници в светлоотразителни жилетки, участниците във велопохода са били съпроводени от автомобили на РПУ Свищов и Гранична полиция. Пътуващата група е била доста разнородна и по възраст, и по националност, и по постоянен адрес, коментира още Спиров.
Участие в мероприятието от град Свищов са взели 30 човека, а от село Вардим към групата са се присъединили още 21 човека. Най-малкият участник във велопоходът е бил на 10 г., а най-възрастният – на 52 г. Имаше и международно участие – а доброволци от САЩ и Чехия, които работят в Свищов.
"Много се радваме, че броят ни се увеличава, усеща се желанието и стръвта у все повече граждани за включване в подобни инициативи, което е чудесно. Наблюдавахме птиците с бинокли, разходихме се по брега на реката, правихме снимки и се забавлявахме на воля сред природата. Не ни бяха чужди и премеждията с велосипедите през цялото пътуване – няколко спукани гуми, паднали вериги, счупени педали и какво ли още. Но без такива емоции не е интересно и благодарение на бързата намеса на членове на велоклуба всичко, което можеше да се залепи, регулира, поправи или пристегне беше поправено и всички се завърнахме успешно вкъщи доволни от преживяното.", разказа още с усмивка Юлиян Спиров. Като ръководител на велопохода, той не пропусна да изкаже своите благодарности на РПУ – Свищов и Граничен Полицейски Участък - Свищов - за оказаното съдействие при провеждане на мероприятието, а към всички почитатели на този спорт отправи покана за участие в бъдещи велосъбития.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Кой е Николай Катранов

Николай Катранов, руски възпитаник, поет, е роден в Свищов през 1829 г. и умира в Италия...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания