Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Почетохме Деня на храбростта и Българската армия

Денят на храбростта и Българската армия 6-ти май в Свищов бе отбелязан с поклонение в памет на загиналите свищовски войни.
Церемонията се състоя пред паметника на 33-ти Свищовски полк на полощад "Велешана". Както винаги, празникът беше най-вълнуващ за свищовските ветерани от войните, които се събраха на паметника в официални костюми, закичени със своите медали за храброст.
Слово за подвизите на свищовските войни пред паметника произнесоха председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва офицер от запаса подполковник Йордан Крумов и председателят на Съюза на ветераните от войните Кирил Дамянов.
Сред официалните лица на церемонията бяха депутатът Надка Балева, представители на ръководствата на Общината, Академията, Районното управление на МВР, институции, фирми и политически партии.
На паметника бяха поднесени венци и цветя, след което с едноминутно мълчание бе почетена паметта на всички загинали във войните.
Организатори на събитието бяха Община Свищов, Съюза на офицерите и сержантите от запаза и резерва и Съюза на ветераните от войните.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания