Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов се побратимява с град Фридженто в Италия

Делегация, водена от кмета на Община Свищов Станислав Благов отпътува за Италия навръх Гергьовден.
В групата са още председателят на Общинския съвет Милен Манолов, служители от администрацията, общински съветници, представители на местния бизнес и неправителствени организации, общо 23-ма души.
Поводът за чуждестранната визита, която ще продължи до 11 май, е покана за побратимяване с италианския град Фридженто. Това е малък град, който се намира в Южна Италия, регион Кампания, в близост до град Неапол. Населението му наброява 4 200 души.
Побратимяването е в рамките на проект "CREA TWIN – Креативно побратимяване за иновативна Европа: как креативността и иновациите свързват стара и нова Европа", който се реализира от управата на италианския град.
Проектът цели да спомогне за развитието на двата града в областта на подобряване условията на живот на гражданите и разглеждането на общи проблеми през рамката на креативността и иновациите.
Церемонията за подписването на договора за побратимяване между Свищов и Фридженто ще е на 9 май. Така ще има добър повод за заздравяване на партньорството между двата града още от самото начало на взаимоотношенията между тях - чрез съвместно отпразнуване на Деня на Европа.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е от последните завоювани градове

Свищов е измежду последните български селища, които биват завоювани от отоманците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания