Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Международен конкурс за рисунка "Свищов 2009"

Над 1000 творби на деца от 7 държави участват в тазгодишното издание на Международно бианале за детска рисунка "Свищов 2009". Рисунки са изпратили млади художници от България, Русия, Полша, Румъния, Унгария, Словения и Сърбия.
Творбите оценява жури с председател Иван Бонев, главен уредник на художествена галерия "Николай Павлович" в Свищов.
На 29 април в галерията бе открита изложба с част от рисунките в конкурса – общо 312 на брой, сред които са и наградените творби.
Изложбата бе открита от заместник-кмета на Общината Пламен Александров, а резултатите от конкурса обяви председателят на журито Иван Бонев.
Рисунките са класирани в три възрастови групи, в два раздела – български и чуждестранен. Във всяка група бяха раздадени първа, втора и трета награда, а също и по няколко поощрителни награди. Две награди – за български и чуждестранен участник връчи и МФ "Алеко Константинов".
Призът в тазгодишното издание на Международното бианале за детска рисунка "Свищов 2009" – специалната награда на конкурса, получи 5-годишния Тот Залан от Унгария. Колективна награда за България бе дадена на Обединен детски център – гр. Търговище, а колективната награда за чуждестранно участие е за творбите на децата от Унгария.
Конкурсът се организира от Община Свищов и ХГ "Николай Павлович" от 1999 година. До 2004-та се провежда под формата на ежегоден конкурс, а от 2005-та година - веднъж на две години.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Дарителска Кампания