Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищовска група на премиера на Казански

Представителна група от Община Свищов бе в столицата на 26 април за премиерата на спектакъла на Константин Казански и Стоян Алексиев "Роден в Европа, на нашата улица", представена в театър "Сълза и смях", съобщи Върбинка Конова, секретар на Общината.
Константин Казански е почетен гражданин на Свищов, който е негов роден град.
Това е един от най-популярните певци на българската естрада от 60-те години - изгражда кратка, но много успешна кариера на българска сцена, като печели обичта на публиката с кавъри на Адамо по собствени текстове.
В началото на 70-те години се установява да живее и работи в Париж, където си сътрудничи с Владимир Висоцки и Марина Влади. Акомпанира и аранжира изявите на различни звезди, а от 1987-а до 1997 г. води известния хор Казански, с който изнася много концерти в чужбина.
Спектакълът "Роден в Европа, на нашата улица", е посветен на живота на актьора и съдбата на героите, създадени от авторите, по чиито текстове е развита драматургията (Пол Валери, Бертолд Брехт и Саша Гитри). Спектакълът е плод на съвместната работа на певеца с актьора Стоян Алексиев, който е и режисьор на представлението, издържано в духа на Париж от 60-те години.
Сред гостите на премиерата бяха експрезидента Петър Стоянов, Тончо Русев, Йорданка Христова, Богдана Карадочева и др.
След края на спектакъла Константин Казански получи букет и специални поздравления от името на кмета на Община Свищов Станислав Благов, който заради служебни ангажименти в чужбина не можа да присъства на събитието.
След представлението свищовската група, както и членове на софийския клуб "Приятели на Свищов", имаха възможност да се срещнат и разговарят с Константин Казански, който бе придружен от своята съпруга Вероник и майка си Елена Казанска. Творческата среща бе организирана от един от инициаторите за създаването на софийския клуб "Приятели на Свищов" Виктор Майсторов.
По време на срещата секретарят на Общината Върбинка Конова сподели апела на кмета Благов към свищовлиите, които вече не живеят в родния град, да подкрепят кампанията за възстановяване на свищовския православен храм "Св. Св. Кирил и Методий".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания