Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Определиха състава на СИК за изборите

В сряда следобед в Зала 1 на Общината представители на ръководствата на политическите сили в Свищов проведоха консултация за определяне състава на секционните избирателни комисии за предстоящите избори за евродепутати.
Срещата бе свикана от Общинската Комисия по организационно-техническа подготовка за изборите. В началото председателят на Комисията - секретарят на Общината Върбинка Конова, представи предложението на кмета за разпределение на броя на членовете в изборните комисии, според представителството на българските партии в родния ни Парламент и Европарламента. Това са 8 партии: Коалиция за България, ДПС, НДСВ, ОДС, Атака, Движение Напред, ДСБ и ГЕРБ. На територията на свищовска община има 56 секции - 35 в града и 21 в 15-те села. Общият брой на членовете в избирателните комисии е 490, от които 168 са ръководните места в комисиите за председатели, зам.- председатели и секретари.
В залата присъстваха представители на 9 политическите партии. Освен гореспоменатите, на консултациите бяха дошли и местните представители на ПП "Ред, Законност и Справедливост". Те отправиха апел към присъстващите политически лидери да преотстъпят някое от своите места за осигуряване на представителство и на ПП "Ред, Законност и Справедливост" в изборните комисии. На тази молба се отзоваха представители на 4 политически сили и така ПП "Ред, Законност и Справедливост" получи 12 места в СИК: едно председателско място бе преотстъпено от Движение "Напред", 5 места даде ДПС, а по три – "Коалиция за България" и НДСВ.
До края на седмицата ще бъде изготвен и списък с имената на членовете във всички секционни избирателни комисии на територията на общината.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Първото училищно дарение в България

През 1812 г. свищовецът Филип Сакалариевич, търговец във Виена, прави първото в България...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания