Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът Благов участва в Общо събрание на СЕОР

Kато председател на Контролния съвет на НСОРБ кметът на Община Свищов Станислав Благов ще вземе участие в 24-то Общо събрание на Съвета на Европейските общини и региони (СЕОР). Форумът ще се проведе от 22 до 24 април в гр. Малмьо, Швеция. В делегацията от България са включени още четирима български кметове на общини, изпълнителният директор на НСОРБ Гинка Чавдарова и парламентарният секретар на НСОРБ Благой Станчев.
Съветът на европейските общини и региони (СЕОР) е най-голямата организация на местните и регионални власти в Европа. Тя е създадена в Женева през 1951 година от група европейски кметове, като по-късно към организацията се присъединяват и представители на регионите. Днес нейните членове са 47 асоциации на общини и региони от 35 държави на Европа. Заедно те представляват 100 000 местни и регионални власти. Националното сдружение на общините в Република България е член на СЕОР от 1997 година.
СЕОР работи в защита и подкрепа на ценностите на обединена Европа, базирана на силата на местната демокрация. По този начин организацията се опитва да подпомогне дейността на местните и регионални власти в тяхната всекидневна работа, при обмяната на опит и създаването на партньорства между тях.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания