Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Френският посланик посети Свищов

Френският посланик Негово превъзходителство Етиен дьо Понсен посети Свищов на 8 април, придружаван от свищовският народен представител Лъчезар Тошев и Петър Дулев - кметът на Белене, където посланикът бе на посещение по-рано същия ден.
Конкретният повод за визитата на дипломата бе уточняване на програмата за провеждането на Ронсарови дни в Свищов. Поетът Пиер дьо Ронсар е един от най-популярните ренесансови поети на Франция и по инициатива на депутата Лъчезар Тошев бе доказано, че неговите корени са свързани със Свищов, откъдето произхожда. В тази връзка в края на месец април градът ни ще бъде домакин на празник, посветен на личността и поезията на Пиер дьо Ронсар.
В Свищов Негово превъзходителство Етиен дьо Понсен бе посрещнат в кабинета на кмета Станислав Благов. Освен за Ронсаровите празници в града, със свищовския градоначалник посланикът на Франция говори за възможностите за сътрудничество на общината ни с Френското посолство и общини от тази държава. На своя гост Благов подари плакет на Общината, две цени книги, свързани със Свищов – фототипно издание на първата печатна книга "Абагар" и "Свищов – културно-исторически забележителности" на проф. Радко Радков и Пети Доневски, сувенири и свищовско вино.
След срещата в Общината френският посланик поднесе венец на Паметника на бившите френски гробища в града, а по-късно бе гост и на Стопанската академия. По покана на ректора на висшето училище пред студентите и преподавателите Етиен дьо Понсен говори по въпроси, свързани със развитието на Европейския съюз.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания