Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Спектакълът "Карнавал" на театрална формация "Буха

Спектакълът "Карнавал" на театрална формация "Бухал" от град
Бургас спечели специалната награда на кмета в Седмото издание на
националния фестивал на любителските кафе-театри
Спектакълът "Карнавал" от Камен Донев, с режисьор Ася Проданова на театрална формация "Бухал" от град Бургас спечели специалната награда на кмета на Общината в Седмото издание на националния фестивал на любителските камерни и кафе-театри, което се проведе на 27 и 28 март в Свищов.
Осем театрални представления се състезаваха във фестивала тази година. Представленията се играха в кафе-галерия "Антиквариат" на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" и бяха оценявани от жури с председател Крум Гергицов – драматург, заместник-директор на Русенския театър и актьорите Николай Урумов и Кирил Ангелов.
Церемонията по награждаването на отличените се проведе в съботната вечер като наградите – плакет и парична сума, бяха връчвани от заместник-кмета на Общината Емил Димитров.
Съгласно решението на журито, на трето място бе класиран спектакълът "Изповед" на театър "Съвремие" при НЧ "Иван Вазов"-гр. Костинброд, с режисьор Димка Никодимова, която бе отличена и с първата награда за женска роля на фестивала за участието й като актьор в същия спектакъл.
Втора награда за спектакъл бе присъдена на Драматичния театър при ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" за "Индулгенция за обич" от Венко Евтимов, с режисьор Марин Маринов, а първото място бе за спектакъла "Смъртни схватки" от Уди Алън, с режисьор Ваня Паликопова на театрална школа "Чарли".
Третата награда за женска роля журито присъди на Мария Кузманова от театрален състав при НЧ "Светлина" – с. Раданово за спектакъла "Вечеря на свещи" от Кольо Георгиев, а втората награда в категорията бе присъдена на Донна Красимирова от Драматичния театър при свищовското читалище за ролята й в "Индулгенция за обич".
Третата награда за мъжка роля бе връчена на Стефан Милков от сдружение за театър "Цветан Станков" от град Костинброд за спектакъла "Празни мисли на един празен човек" от Джером Джером, втортата награда при мъжете получи Методи Хаджийски от театрална школа "Чарли" за спектакъла "Смъртни схватки" от Уди Алън.
Първата награда за мъжка роля журито присъди на Ясен Проданов от театрална формация "Бухал" от град Бургас, за ролята му в спектакъла "Карнавал", отличен със специалната награда на фестивала.
Като своеобразен театрален празник определиха седмото издание на фестивала участниците в него и публиката, обещавайки си взаимно да се срещнат отново на същото място догодина.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания