Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученичка от ДТГ стана кмет за един ден

Ученичката от ДТГ "Димитър Хадживасилев" Пламена Димитрова стана кмет на Община Свищов в рамките на националната инициатива "Мениджър за един ден", която фондация "Джуниър Ачийвмънт България" реализира под патронажа на финансовия министър за осма поредна година.
Младата дама, която за кратко пое отговорностите на градоначалника на Свищов, е от 12 г клас, специалност "Туризъм" в Търговската гимназия. Пламена бе посрещаната от кмета Станислав Благов в неговия кабинет рано сутринта във вторник. След като бе информирана за работата, ангажиментите и отговорностите на свищовския кмет, Пламена се запозна с служителите и дейността на общинската администрация.
Организатор по провеждането на националната инициатива "Мениджър за един ден" на местно ниво е ДТГ "Димитър Хадживасилев", като проектът се реализира в Свищов за шести път.
Общо 35 ученици от 11-ти и 12-ти клас на елитното училище бяха "Мениджъри за един ден". Те заеха позициите на отговорни служители в 29 различни институции, фирми и организации в града и имаха възможност да съпреживеят един реален работен ден. Идеята на проекта е чрез уроците от практиката, младите хора да бъдат подготвени за успешното им реализиране на все по-конкурентния пазар на труда.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания