Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът участва в заседание на УС на НСОРБ и българ

Кметът участва в заседание на УС на НСОРБ и българо-френски
дискусионен форум
Като председател на Контролния съвет на НСОРБ на 2-ри април кметът на Общината Станислав Благов участва в заседание на Управителния съвет на сдружението и българо-френски дискусионен форум, посетен на координацията и партньорството за добро държавно управление на териториално ниво. Двете събития се проведоха в столицата.
Сред разглежданите въпроси на заседанието на ръководството на националното сдружение на общините бяха приемане на становище относно проект на Наредба за условията и реда за финансово подпомагане на общини с обективен структурен дефицит през 2009, Предложение за учредяване на Фондация за предприемачество и заетост (JOBS), списък на общинските болници в отдалечени и рискови райони и др.
Българо-френският форум, започнал непосредствено след края на заседанието, бе организиран от Посолството на Република Франция в България и НСОРБ. Неговата цел бе да се набележат конкретни мерки за подобряване взаимодействието между общините и областните управители чрез сравнителен анализ на френската и българската система на държавно управление на териториално ниво (за България - областни управители, а за Франция – префекти).

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

От Свищов е авторът на българския химн

Цветан Радославов е роден в Свищов през 1863 г., автор на песента "Мила Родино", която...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания