Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

СДС-Свищов номинира д-р Ваньо Шарков

На 20 март ръководството на СДС-Свищов свика открито Общо събрание на общинската структура за издигане на кандидатури за депутати и евродепутати. Форумът, който събра в Зала 1 на Общината над 150 членове на синята партия, коалиционни партньори и симпатизанти, бе предаван директно по местната кабелна телевизия.
"Както повелява традицията ни, започваме кампанията за избор на нов парламент на страната и за избор на евродепутати открито - пред всички граждани на общината, така както стартирахме кампанията за местните избори през 2007 година – на открито, пред всички свищовлии - в градинката с Паметника на дарителите.", обърна се към присъстващите в залата и към телевизионните зрители при откриването на събранието председателят на СДС – Свищов доц. д-р Андрей Захариев.
От трибуната кметът на Общината Станислав Благов също приветства присъстващите: "Моделът на обединението в дясното пространство, който вече започва да се случва в национален план, винаги е бил факт в Свищов и може би затова градът ни е бил пример с високия рейтинг на СДС и коалиционните му партньори.", заяви Станислав Благов и изрази увереност, че жителите на общината отново ще направят верния избор в предстоящите избори.
От името на ръководството на СДС – Свищов доц. д-р Андрей Захариев предложи за водач на листата за Европейския парламент да бъде издигната кандидатурата на бившия външен министър на Република България Надежда Михайлова.
За водач на листата за народни представители от Великотърновски многомандатен район беше посочена кандидатурата на депутатът д-р Ваньо Шарков, бивш управител на свищовската болница, лидер на СДС-Свищов в периода 1999 - 2002, запазил членството си в местната организация и след избирането му за народен представител в настоящия парламент.
"Д-р Шарков винаги е помагал на Свищов и неговите граждани. Той е един от най-активните депутати. Сред законодателните промени, инициирани от него са: забраната за нощните пътувания на учениците по време на екскурзии; промените в Закона за местните избори, въвеждащи мажоритарния елемент в гласуването за евродепутати; диференцирането на ставката по ДДС, водещо до намаляването на цените на лекарствата; намаляването на ДДС от 20% на 18%; Законопроект за физическото възпитание и спорта на младите хора.", аргументира своето предложение доц. Захариев, след което извини отсъствието на Шарков с новината, че същата вечер прави годеж на първородния си син.
За свищовското представителство във Великотърновската листа, доц. Захариев издигна и кандидатурата на секретаря на общинската организация Светлана Георгиева, която е и втори мандат общински съветник.
Предложенията на лидера на СДС-Свищов бяха единодушно приети от Общото събрание на организацията.
Пред събранието доц. д-р Андрей Захариев отчете и работата на съветниците от групата на "Коалиция за Свищов".

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е първият освободен град от турско робство

Следобеда на 26 юни 1877 г. генерал Драгомиров обиколил полковете и се обърнал към войниците...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания