Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Незабравим Осмомартенски подарък за жените от село

Незабравим Осмомартенски подарък за жените от село Царевец

На 8-ми март, гости и организатори на Осмомартенското тържество в село Царевец, станаха свидетели на уникален празник, зареждащ духовно всеки човек, който носи любовта към българския фолклор в сърцето си.
Близо 3 часа присъстващите се наслаждаваха на великолепните изпълнения на народната певица Гуна Иванова.
Впечатляващо беше всичко – от самото начало до края на концерта.
Приветствие към всички жени, по случай 8 март – Международния ден на жената поднесе г-н Генчо Генчев – кмет на с. Царевец. Той благодари на жените за това, че те непреклонно отстояват доброто в нашето нелеко време, че защитават специфичното женско светоусещане и че са носителки на красотата около нас.
В тази осмомартенска вечер всички ние приехме в сърцата си хубавата българска народна песен. Много от зрителите в залата се впуснаха в кръшни хора.
Радостно е, че хорото ни бе украсено от много деца, които с удоволствие и мерак се хванаха на него. На малките си фенове Гуна Иванова подари компакт-дискове с незабравимите си песни.
След концерта певицата сподели, че е приятно изненадана от любовта на нашата публика към нея и е очарована от естетичното оформление на сцената ни.
Вълнуващо е , че именно Гуна Иванова – жената, която е включена в сборника ,,Бележити български жени" поднесе своя талант на народна певица като подарък за нас – жените от с. Царевец. Тя направи на нас ,,Дълбок поклон" с едноименната си песен и ни накара да повярваме, че наистина ,,Всички хора са близки по съдба и са равни в любовта..."
Благодарим ти и ние, Гуна, затова че ни достави удоволствието да се докоснем до твоите музикални бисери и да се почувстваме най- специалните жени на празника.
Този концерт подарък за 8-ми март беше поднесен на жените от ръководството на ППОК ,,Изгрев-93", с председател г-н Ганчо Ламбев, което за поредна година е спонсор на празника.
Незабравим ще остане спомена от докосването ни до певицата с красив и завладяващ глас – Гуна Иванова.

Петя Маринова,
библиотекар-секретар на НЧ "Светлина – Царевец"

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания