Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Ученици и учители от Германия и Португалия гостува

Ученици и учители от Германия и Португалия гостуваха в
Свищов по проект на СОУ "Николай Катранов"
Ученици и учители от две училища в Германия и Португалия гостуваха тази седмица в Свищов по проект "Математика и изкуство" на СОУ "Николай Катранов". Проектът се финансира по програма "За учене през целия живот", секторна програма "Коменски".
Във вторник делегацията, включваща 19 ученици от пети клас и четирима учители от двете европейски училища бе приета от кмета на Общината Станислав Благов. Градоначалникът приветства децата и учителите с "Добре дошли" и подари сувенири на всички.
Пред гостите бе показан и рекламен филм за град Свищов и неговите културно-исторически забележителности "Невидяната България – пътешествие в Свищовския край".
В програмата на делегацията са включени работни срещи в училището домакин и туристически обиколки.
В началото на тази учебна година СОУ "Николай Катранов" спечели три международни проекти на обща стойност 42 000 евро, в които участват партньорски училища от 18 европейски държави. И трите проекта се финансират от програма "За учене през целия живот", секторна програма "Коменски".
Освен гореспоменатия проект "Математика и изкуство", който е предназначен за ученици от прогимназиалните класове, това са проектите: "Светът на дъгата" - за участие на децата от началния курс и "Здраво тяло, здрав дух, здрава околна среда" - за учениците от горния курс. Координатор на проекта за гимназиалния курс е учителката по английски език Теодора Атанасова, a на проектите за началния курс е учителката по английски език Оля Михова. В проектите участва и Училищното настоятелство, като асоцииран партньор.
Проектите са с продължителност две учебни години и ще приключат през септември 2010 година.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е първата търговска гимназия

Свищовецът Димитър Хадживасилев, търговец в Букурещ, подарява през 1882 г. средства за...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания