Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Благотворителен базар на мартеници и картички

Благотворителен базар на мартеници и картички
организира СНЦ "Детско сърце"
Първата изява на новосформираната организация на родители с деца с увреждания "Детско сърце" е вече факт – новото НПО организира благотворителен базар на мартеници и поздравителни картички по случай 1-ви март.
Мартеничките и картичките са изработени от децата, които посещават Дневния център за деца с увреждания, техните родители, екипът на проекта, по който бе изграден Центъра, неговите служители, деца от ЦДГ "Радост" и ученици от II в клас на СОУ "Николай Катранов" с ръководител Диана Кузева.
Събраните средства ще бъдат за Дневния център за деца с увреждания в града, съобщиха организаторите от СНЦ "Детско сърце".
Базарът на мартенички и поздравителни картички по случай Баба Марта бе официално открит в понеделник следобед в градинката на площад "Свобода".
"Благодарим Ви, че подкрепяте нашата инициатива и нашите деца!", обърна се към присъстващите при откриването на базара председателят на СНЦ "Детско сърце" Ангелина Минева.
Сред първите, закупили от красивите и разнообразни мартеници и картички, бяха кметът на Общината Станислав Благов, ръководителят на проекта по който бе изграден Дневния център за деца с увреждания – заместник-кметът Пламен Александров, заместник-председателят на Общинския съвет Теменуга Нейкова, секретарят на Общината Върбинка Конова.
Като гости на официалното откриване на базара, всички присъстващи получиха като дар от организаторите няколко стръка кокичета.
"Ще бъдем тук всеки ден до 1-ви март с нашите красиви мартенички и поздравителни картички за Баба Марта, изработени от прекрасните ни деца и всеки, които желае да ни подкрепи в това начинание, е добре дошъл.", апелираха родителите от "Детско сърце".
Организаторите уточниха, че ще продължат да изработват мартенички и картички. Тези изделия, които не бъдат продадени в рамките на благотворителната кампания, ще бъдат дарени на възрастните хора в Дом за стари хора "Мария Луиза" в Свищов.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания