Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Две делегации от Свищов гостуваха в Румъния

Две делегации от Свищов гостуваха в Румъния за празника Зарезан

Две делегации от Община Свищов участваха в честването на традиционния празник Зарезан в румънската област Телеорман.
Делегация, водена от заместник-кмета Емил Димитров участва в празника на град Зимнич по покана на кметската управа. Първоначално гостите бяха посрещнати в кметството на румънския град. Заедно с директора на дирекцията, отговаряща за администрацията, управлението на проекти и европейски въпроси Стоян Парашкевов, заместник-кметът Емил Димитров обсъди с кмета на Зимнич Петре Първу възможностите за разработването и изпълнението на съвместни проекти по програмата за трансгранично сътрудничество България – Румъния.
По-късно свищовската делегация, в състава на която, освен общински служители, бяха включени и представители на бизнеса, взе участие в традиционния църковен ритуал и в общоградското веселие на лозята край Зимнич.
По покана на кметството в град Александрия и местната неправителствена организация на етническите българи "Зарезан", делегация, водена от секретаря на Общината Върбинка Конова участва в празника на румънския град.
В групата бяха включени свищовски винопроизводители, които участваха в изложение на виното в Александрия, и танцьори от свищовския фолклорен ансамбъл "Дунавска младост", които се представиха със свои изпълнения в празничната програма.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Предшественикът на Свищов е римският кастел Нове

Свищов - "градът на римските легиони". Лагерът е бил основан през 45 г. сл. Хр. по...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания