Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Родителите на деца с увреждания създадоха НПО

Родители на деца с увреждания от община Свищов създадоха неправителствена организация, която ще носи името ''Детско сърцe''. В момента тече регистрацията на Сдружението.
На учредителното събрание са присъствали 26 души, сред които, освен родителите, е и персоналът на Дневния център за деца с увреждания в Свищов, както и екипът на проекта, по който бе изграден Центъра.
За председател на сдружението е избрана Ангелина Минева. ''Основните цели, които си поставяме са: да подкрепяме и консултираме семейства, отглеждащи деца с увреждания, да популяризираме проблемите и нуждите на тези деца, и да отстояваме техните интереси пред общинските и държавните органи'', коментира Ангелина Минева. Освен това чрез своята дейност в Сдружението, родителите ще се стремят да покажат и способностите на своите деца. Ще работим под мотото "И нас ни има", сподели още председателката на новосформираната организация.
Първата инициатива на Сдружението е по повод празника Баба Марта да бъде организирана изложба-базар с мартенички и картички, изработени от децата с помощта на персонала от Дневния център и от родители.
Създаването на сдружение на родителите на деца с увреждания бе инициирано в рамките на проекта на Общината "Превенция на институционализацията на деца с увреждания от община Свищов", който се финансира от Програма ФАР.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания