Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

26 216 лева събраха свищовлии за възстановяване на

26 216 лева събраха свищовлии за възстановяване на храм "Св.Св. Кирил и Методий"
По дарителската сметка, открита специално за набиране на средства за възстановяване на църквата "Св.Св. Кирил и Методий" към края на януари има събрани 26 226,16 лева, съобщи Антон Георгиев – инициатор на кампанията. Инициативата, която стартира в края на м. септември 2008 г. е под мотото "Да продължим да даряваме в града на дарителите".
При самото откриване на кампанията за по-малко от един час са събрани над 23 хил. лева, а начинанието бе благословено от Великотърновския митрополит Григорий.
Най-скоро дарение е направено от Културен клуб на пенсионера "Щастливеца" – Свищов. По време на свое тържество кората от клуба събраха 100 лв. за възстановяването на църквата.
През есента бе направен само частичен ремонт на покрива на сградата на църквата, за да бъде предпазена тя от наводняване през зимните месеци, а същинският ремонт на храма ще започне през пролетта.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищов е родният град на Алеко Константинов

Наричан още "Щастливеца", Алеко Константинов е роден на 1 януари 1863 г. в Свищов....
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания