Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Свищов бе домакин на семинар за туризма

Свищов бе домакин на семинар за туризма
споделли опита на Швейцария по темата.
Община Свищов бе домакин на семинар – дискусия, свързан с развитието на българския туризъм. Организатор на събитието беше Държавната агенция по туризъм.
Конкретната тема на форума бе свързана с ролята на организациите за управление на туристическите дестинации и изграждането на система от туристически дестинации в България.
Семинарът се проведе на 27 януари в зала 1 на Общината и в него взеха участие представители на общини, фирми и неправителствени организации от целия Дунавски регион.
Форумът бе открит с приветствия от заместник-председателя на Държавната агенция по туризъм Стела Балтова и заместник-кмета на Общината Емил Димитров.
По време на срещата бе представена концепцията на Държавната агенция по туризъм в България за обособяването на туристически райони в България, които да предлагат единен туристически продукт. "Идеята ни е да се акцентира на уникалните ресурси на всеки район в България.", поясни Стела Блатова пред участниците в семинара. Предвижда се създаването на местни туристически асоциации във всеки от обособените туристически райони, като председателството им ще бъде на ротационен принцип, бе уточнено на форума.
На семинара бе представен проект на UNIDO (Организацията за индустриално развитие на ООН) за устойчиво развитие на туристическите предприятия в България като Урс Вагензайл, експерт от организацията,

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

В Свищов е основана първата администрация

През 1877 г. в града е установена първата българска гражданска администрация, начело...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания