Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

Кметът участва в семинар на фондация "Конрад Адена

Кметът участва в семинар на фондация "Конрад Аденауер" в Германия
поемат от фондация "Конрад Аденауер".
По покана на фондация "Конрад Аденауер" кметът на Общината Станислав Благов ще участва в семинар в Германия. Обучението е предназначено за 20 български кметове и ще се проведе в Берлин, Саксония-Анхалт и Саксония от 1 до 8 февруари тази година.
Темата на обучението е: "Общинска политика в новите федерални провинции".
Българските местни власти са изправени пред нови предизвикателства в контекста на членството на страната ни в Европейския съюз. В тази връзка идеята на организаторите от фондация "Конрад Аденауер" е по време на обучението кметовете от българските общини да се запознаят на място с германския опит по отношение на общинската политика, за да могат по-късно да го приложат като "добра практика" в своето управление.
Според програмата на семинара българските кметове ще посетят различни общини в Германия, където на място ще могат да се запознаят с опита на немските общини по теми като: общински финанси, общински стратегии за развитие и благоустройство, здравна политика, култура и образование, планиране на транспорта и строителството от гледна точка на околната среда, преработка на отпадъците и общински избори и др.
Всички разходи на българските кметове за участието в семинара се

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания