Свищов - Вашето мнение Община Свищов - Сигнали за корупция Туризъм в Свищов

С оперен спектакъл и изложба отбелязваме 153-та го

С оперен спектакъл и изложба отбелязваме 153-та годишнина от
основаването на Читалището
Покана за опера към свищовлии отправят читалищните дейци по повод 153-та годишнина от основаването на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови", която се чества на днешния 30 януари.
На 2-ри февруари, понеделник, на сцената на читалището, ще гостува спектакълът на Оперно-филхармонично дружество, гр. Русе - "Дон Паскуале" комична опера от Гаетано Доницети. Входът е свободен.
Спектакълът е подарък за свищовлии от Общината и ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" по случай годишнината на културната институция.
"Идеята е чудесна. На свищовската сцена не е идвала опера повече от 30 години.", коментираха по този повод възрастни свищовлии.
Във връзка с честването тази сутрин читалищни дейци поднесоха цвета на Паметната плоча на Начовата къща в Свищов, където на 30 януари 1856 година е основано Свищовското читалище.
По повод 153-та годишнина от основаването на ПБЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови" в кафе-галерия "Антиквариат" е подредена изложба на портрети на учредители и дарители на читалището.

Свищов в снимки

Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов Община Свищов

Знаете ли че ...

Свищовец е авторът на първата печатна книга

Българският католически епископ Филип Станиславов (роден в с. Ореш, край Свищов) издава...
Научете повече»


Проект №DIR-5112122-3-68

Дарителска Кампания